…om enn bare en promille.

Dette er ikke et innlegg om krig og fred og sånn, men om hvorfor jeg brenner for Raindrops of Norway.

Hver dag fylles mediene med historier om mennesker på flukt. Vi ser bilder av barn som lider. Bilder som mammahjertet ikke tåler å ta inn. Men vi må. Vi må så inderlig vel…

rosa_paraplyerAt medmenneskelighet ser ut til å skylle over det internasjonale samfunnet som en tidevannsbølge, er høyst nødvendig. Det gir meg tro på at fremtiden kan bli lysere. At flere kan ta frem det beste som bor i oss. Som å åpne våre hjem og dele litt av vår velstand. For det kommer ingenting godt av en lukket hånd. Oppriktig lykke kommer når vi gir til andre.

Klimaendringer har en del av skylden for krigen som nå driver tusenvis av mennesker på flukt.

Interessert i lese mer om det; les denne artikkelen i Le Monde diplomatique 

For meg betyr det at jeg får energi til å jobbe mer intenst for å lykkes med Raindrops of Norway. Energi til å gjøre videre research for å finne DET regntøystoffet som gjør at jakkene gir en mulighet til å kunne resirkuleres, DE materialene som gjør at vi klarer å lage produkter som varer lenge hvis man ønsker at de skal arves – og ikke minst er 100%  fritt for stoffer som er farlig for mennesker og jorden vår. Jeg får energi til å finne DEN fabrikken som ivaretar arbeiderne, tar vare på miljøet og ikke utnytter barn.

regnjakke

Som liten ble jeg veldig usikker på fremtiden når de voksne snakket om «hullene i ozonlaget». Jeg var redd for hva som kunne skje og hadde en drøm om å bidra til å redde verden.

Noe av dette lever fortsatt i meg, og var trolig noe av grunnen til at jeg valgte å utdanne meg til journalist.

I Raindrops of Norway har vi et slagord som sier ‘we love the rain’. Vi synes det gir en swung til regnværsdagene, en strofe som får oss til å tenke positivt om de grå dagene, at det er gøy når det regner og at man må ‘look at the bright side of life’. Verden trenger håp. Verden trenger mennesker som har energi til å gjøre gode ting for andre. Derfor håper vi at våre regnjakker kan gjøre en forskjell.

Jeg vil gjøre en forskjell.

From Bergen with love.

Trine

IMG_5256_3318

… og den mellomste regndråpen – Ingrid;)